Glara » Ženy » Oblečenie » Ponožky, Pančuchy » Ponožky » Unisex EKO klasické ponožky

Unisex EKO klasické ponožky

11,10 €
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad € je zadarmo
  • Bezproblémové vrátenie alebo výmena tovaru
  • Bleskové doručenie
  • Tovar skladom
  • Dobierka aj bezpečná platba kartou

Popis

Unisex biobavlnené ponožky

  • na zimu, do chladnejšieho počasia
  • pre mužov aj ženy
  • viac farebných variantov
  • univerzálna dĺžka
  • vysoko kvalitné
  • čisté organické materiály

Materiál : 51% bio bavlna, 46% bio vlna, 3% elastan

Dovoz : Nemecko

Zloženie

Bio bavlna (51%)

Prečo dať prednosť výrobkom z bio bavlny namiesto klasickej bavlny?

  • konvenčné pestovanie bavlny má negatívny vplyv na životné prostredie a poľnohospodárov
  • pole bavlníka zaberajú necelé 3% obrábanej pôdy na svete, ale spotrebujú približne 25% všetkých insekticídov a 10% všetkých herbicídov
  • pre pestovanie bavlny sa masívne používajú chemické látky, ktoré sú zakázané v potravinárskej výrobe
  • bavlna je jednou z najviac geneticky modifikovaných rastlín, najmä preto aby znášala nadpriemerné dávky chemikálií
  • na výrobu jedného trička a jedných džínsov sa spotrebuje okolo pol kila pesticídov a syntetických hnojív
  • pri pestovaní i výrobe biobavlny je zakázané používať toxické chemické látky, ktoré spôsobujú otravy u poľnohospodárskych robotníkov a poškodzujú životné prostredie, aj geneticky modifikované organizmy
  • certifikované farmy bio bavlny usilujú o vybudovanie biologicky rozmanitého poľnohospodárskeho systému a udržanie úrodnosti pôdy prirodzenou cestou
  • organická bavlna sa pestuje striedavo s inými druhmi rastlín, pri pestovaní sa poľnohospodári spoliehajú z 70-90% na zavlažovanie dažďom
  • organická bavlna spotrebuje až 10x menej povrchových vodných zdrojov
  • bio bavlna na rozdiel od konvenčne pestované bavlny nespôsobuje alergické reakcie, preto je vhodná pre deti, alergikov, ekzematikov a osoby s citlivou pokožkou
  • produkty z bio bavlny sú v prírode ľahko odbúrateľné a nezaťažujú životné prostredie

Vlna (46%)

Vlna je prírodné vlákno, ktoré je možné spriadať do priadze na výrobu tkanín či pletenín. Najčastejšie je spájaná s ovčou vlnou, ale môže to byť aj vlna z iných zvierat. Vlna má oproti iným vláknam mnoho výhod. Je hrejivá, savá, ohňovzdorná, trvanlivá a odevné výrobky z vlny sú bez zápachu. Používanie vlny sa datuje do doby kamennej, kedy prví ľudia začali domestikovať ovce. Ovce boli pôvodne chované pre mäso a mlieko, ale ľudia si rýchlo uvedomili, že ich rúno možno použiť na výrobu odevov a prikrývok. Použitie vlny sa rozšírilo po celom svete, pretože rôzne kultúry vyvinuli svoje vlastné metódy spriadania a tkania. Dnes je vlna stále široko používaná v rôznych aplikáciách. Bežne sa používa v zimnom oblečení, pretože izoluje proti chladnému počasiu lepšie ako akékoľvek iné vlákno. Vlna je obľúbený materiál na výrobu oblekov, nohavíc, kabátov, ponožiek, svetrov alebo kardigánov. Nájdete ju ale v mnohých ďalších kvalitných produktoch.

Elastan (3%)

Elastan je syntetický materiál, ktorý dodáva Vášmu oblečeniu pružnosť a elasticitu. Vďaka elastanu oblečenie drží tvar a nevyťahá sa tak ľahko. Oblečenie s elastanom sa ľahko prispôsobí tvaru Vášho tela. Elastan sa na trhu objavuje aj pod rôznymi obchodnými názvami, napr. Lycra alebo Spandex.

Benefity a charakteristiky

Jemný sver lemu

Ponožky s jemným zverom lemu slúži ako prevencia proti opuchnutým nohám a zároveň zmierňujú ťažkosti spôsobené syndrómom opuchnuté nohy. Ponožky sú vyrobené z rozťahovateľného a jemného materiálu. Ponožky sú vhodné pre diabetikov. Ponožky neškrtí nohu a umožňujú ľahšiu cirkuláciu krvi. Obľúbené sú medzi všetkými, ktorí hľadajú nesťahujúci ponožky vhodné na celodenné nosenie. Ocenia ich osoby so sedavým kancelárskym zamestnaním, sú veľmi pohodlné aj na domáce nosenie.

Teplotná trieda B (od -5 do +20 °C)

Ponožky vhodné na nosenie pri teplotách od -5 do 20 °C. Ideálne na jar, jeseň, teplejšie zimné dni a chladnejšie letné dni.

Vyrobené u nás v Európe

Produkt vyrobený v Európe. Vyberáme pre Vás produkty od lokálnych výrobcov, ktoré nemusia ku spotrebiteľovi cestovať cez polku zemegule. Podporte s nami európske hospodárstvo, vyberajte z kvalitných produktov vyrobených tu v Európe. Lokálne firmy síce nedokážu konkurovať dumpingovým cenám ázijských konkurentov, ale tento nedostatok nahrádzajú inovovanými produkty v perfektnej kvalite.

Vyrobené v EU

Zakúpením tohto výrobku podporujete výrobcu v Európskej únii. Naším zákazníkom prinášame kvalitné produkty od nových aj tradičných výrobcov v Európe. Aj Vy môžete urobiť niečo pre podporu európskej ekonomiky.

Udržateľné materiály

Vyrobené z materiálov, ktoré boli pestované a spracované vzhl'adom na prírodu, človeka a životné prostredie.

GOTS

Certifikácia Global Organic Textile Standart reprezentuje načistejší spôsob textilnej výroby. Je zárukou, že oblečenie vzniklo postúpmi šetrnými k prírode a zdraviu všetkých l'udí, vrátane férového prístupu a odmeny l'uďom, ktorí sa na jeho výrobe podiel'ali. GOTS pri pestovaní zakazuje používanie geneticky modifikovaných plodín (GMO) a povol'uje použitie len nezávadných prírodných prostrekov a hnojív.

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnému prostrediu.

Prírodné materiály

Produkt bol vyrobený z prírodných materiálov. Tieto produkty sú v prírode prirodzene rozložitel'né a odbúratel'né. Nákupom týchto produktov chránite našu planétu pred hromadiacim sa odpadom.

Ako predĺžiť životnosť Vašich ponožiek?

  1. Po strihanie nechtov na nohách vždy nasleduje zabrúsenie jemným pilníkom! Ostré hrany na nechtoch v kombinácii so zlou veľkostí topánok sú najčastejším dôvodom prederavenie ponožiek v špičke. Chcete mať na nohách ostré nechty, noste ponožky z kevralu, nie z bavlny.
  2. Nenoste ponožky v menšej veľkosti. Síce je oblečiete, ale prílišné napätie úpletu znižuje životnosť ponožiek a dochádza k ich jednoduchšiemu predratiu.
  3. Noste topánky v správnej veľkosti, ktorá je minimálne o 5mm väčšie ako je veľkosť vášho chodidla. Malá veľkosť topánok spôsobí intenzívnejší kontakt ponožky s topánkou v oblasti špičky a päty, kde následne dochádza k rýchlejšiemu predretiu ponožiek.
  4. Kvalitné ponožky v nekvalitnej obuvy nebudú mať dlhú životnosť. Sledujte opotrebovanie vnútorných častí obuvi a včas topánky vymeňte.
  5. Prederavenie ponožiek v oblasti päty je v 80% spôsobené predratím ponožky o opotrebovanú (hrubú) vnútornú časť topánky.
  6. Ukladajte ponožky do skrine v nepřepnutém stave. Obľúbené stáčanie dvojica ponožiek do klbka a zafixovanie pomocou lemu jednej ponožky znižuje postupom času elasticitu lemov.

Veľkostná tabuľka

Správnu veľkosť ponožiek vyberiete podľa nasledujúcej veľkostnej tabuľky:

Ponožky

Veľkosť EURO Veľkosť Metrická Veľkosť US (inch) Veľkosť chodidla
35 23 3 23 cm
36 23,5 3,5 23,5 cm
37 24 4 24 cm
38 25 5 25 cm
39 26 6 26 cm
40 26,5 6,5 26,5 cm
41 27 7 27 cm
42 28 8 28 cm
43 29 9 29 cm
44 29,4 9,5 29,5 cm
45 30 10 30 cm
46 30,5 11 30,5 cm
47 31 12 31 cm
48 32 13 32 cm
49 33 14 33 cm
50 34 15 34 cm
51 35 16 35 cm


 

Akú veľkosť ponožky potrebujem?

  • v 95% stačí zistiť veľkosť svojich topánok a vybrať ponožky v rovnakej veľkosti
  • ak nemáte žiadne topánky u ktorých je uvedená ich veľkosť, nutné zmerať veľkosť chodidla nasledujúcim spôsobom:
    • na podlahu ku stene položte papier tak, že bude priradený priamo ku stene
    • postavte sa na papier tak, že pätu prirazíme priamo ku stene
    • v najvzdialenejšom mieste od päty, kam vám noha siaha urobte priamo pred prstom čiaru
    • zmerajte vzdialenosť od okraja papiera k namaľované čiare
    • zistíte tak veľkosť chodidla v cm a podľa vyššie uvedenej tabuľky vyberiete správnu veľkosť ponožiek

Ako vybrať správnu veľkosť ponožiek?

  • veľkosti ponožiek uvádzame v EÚ číslovanie - odvodeného z francúzskeho číslovania topánok, ktoré udáva veľkosť vnútornej stielky topánky
  • veľkosť zistíte z vyššie uvedenej veľkostné tabuľky
  • ste na rozmedzí dvoch velilkostí - vyberte tú väčšiu a ponožky Vám vydrží dlhšie

Vrátenie a výmena tovaru

Vždy sa môže stať, že aj ten najlepší strih zrovna nepadne. Ale nevadí, s nami nakupujete bez rizika!

Ak chcete tovar vymeniť alebo vrátiť, postupujte podľa pokynov na stránke Vrátenie a výmena tovaru, prípadne kontaktujte naše zákaznícke oddelenie, kde Vám ochotne pomôžeme.

Podobné produkty

Hrejivé mäkké ponožky nórskeho designu z bio bavlny a bio vlny od nemeckého výrobcu udržatel'nej módy Living Crafts Nórske vlnené ponožky
21.7 €
35-38 39-42
Unisex ponožky z kvalitných prírodných materiálov od nemeckej značky udržatel'nej módy HempAge jednofarebné Nízke ponožky z konope a biobavlny
7.15 €
36-38
Pletené biobavlněné ponožky s kanabisom a yakovou vlnou od nemeckej značky HempAge udržatel¨ný materiál Hrejivé ponožky s kanabisom a vlnou
11.95 €
36-38 39-41 41-42 45-47
Nízke dámske ponožky v balení po 2 kusoch od nemeckej značky LIVING CRAFTS jednofarebná + vzorovaná varianta Dámske biobavlnené ponožky 2 ks
11.7 €
35-38 39-42