Glara » Ženy » Oblečenie » Ponožky, Pančuchy » Ponožky » Športové unisex ponožky

Športové unisex ponožky

5
(Počet hodnotení zákazníkov: 1)
12,55 €
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad € je zadarmo
  • Bezproblémové vrátenie alebo výmena tovaru
  • Bleskové doručenie
  • Tovar skladom
  • Dobierka aj bezpečná platba kartou

Popis

Unisex froté ponožky nielen na šport

  • jemný zver lemu
  • polstrované zóny bránia vzniku otlakov a pl'uzgierov
  • odvod vlhkosti z pokožky - nohy zostanú suché
  • s merino vlnou - výborná tepelná izolácia
  • materiál silproX obsahuje ióny striebra
  • antibakteriálne
  • vhodné do chladného počasia - teplotná trieda C
  • na bežné nosenie, horskú turistiku, zimné športy, výlety, dovolenku
  • kvalitný produkt českej značky VoXX

Materiál: 45% merino vlna, 45% polypropylén, 5% elastan, 5% polyamid

Vyrobené v Českej republike

Zloženie

Merino vlna (45%)

Vlna je duté prírodné vlákno používané už po tisícročia na výrobu teplého oblečenia a doplnkov do domácnosti. Obnoviteľný prírodný materiál zaisťuje výborný tepelný komfort, dobrú nasiakavosť a oblečenie bez zápachu. Merino je plemeno ovce domácej cenené pre svoju jemnú vlnu. Merino vlna má všetky kladné vlastnosti, ktoré sú vylepšené vďaka použitiu len extra jemnej ovčej vlny. Merino je na dotyk veľmi jemné až hodvábne, má vynikajúce termoregulačné vlastnosti, priedušnosť a schopnosť odvádzať pod, ochranu pred UV žiarením, antibakteriálne a antialergické účinky. Merino vlna dokáže absorbovať vlhkosť až do 30% svojho objemu. Vlhkosť sa vo vlne ľahko zahreje, nedochádza tak k nepríjemnému, chladivému pocitu pri potení. Vďaka antibakteriálnym vlastnostiam sa baktérie nedokážu na vlnenom vlákne ľahko množiť a oblečenie z merino vlny tak nezapácha ani pri dlhodobejšom nosení. Vďaka týmto vlastnostiam je merino vlna vynikajúci prírodný materiál používaný napríklad na ponožky, teplé spodné prádlo, zimné svetre a vlnené šály.

Polypropylén (45%)

Syntetická polypropylénová vlákna sú obľúbená pre svoju odolnosť voči baktériám a antibakteriálnym účinkom. Polypropylénové látky majú nízku nasiakavosť a pot sa tým ľahko odvádza od pokožky. Dobrá je aj oderuvzdornosť a odolnosť voči nečistotám. Nevýhodou je jednoduchá krčivosť a tvarová nestálosť.

Elastan (5%)

Elastan je syntetický materiál, ktorý dodáva Vášmu oblečeniu pružnosť a elasticitu. Vďaka elastanu oblečenie drží tvar a nevyťahá sa tak ľahko. Oblečenie s elastanom sa ľahko prispôsobí tvaru Vášho tela. Elastan sa na trhu objavuje aj pod rôznymi obchodnými názvami, napr. Lycra alebo Spandex.

Polyamid (5%)

Polyamid j eoznačenie skupiny syntetických vlákien. Ako väčšina umelých vlákien je citlivý na vysoké teploty. Oblečenie z polyamidu je odolné a rýchlo schne.

Benefity a charakteristiky

Antibakteriálne

Konope, bambus, ľan a vlna obsahujú prírodné antibakteriálne zložky, ktoré majú pozitívne účinky na pokožku, zaisťujú dobrú toleranciu a zabraňujú zápachom.

Antibakteriálne striebro

Materiál s prídavkom iónov striebra na elimináciu nepríjemného zápachu. Najlepšie sa materiál s antibakteriálnym striebrom uplatní v športovom oblečení a pri aktivitách, kde dochádza k nadmernému poteniu. Antibakteriálne striebro v materiáli predlžuje čas nosenia bez nepríjemného zápachu. Striebro likviduje vybrané baktérie či obmedzuje množenie baktérií spôsobujúcich rozklad potu a tým znižuje zápach. Molekuly (ióny) striebra sú obvykle pevne uchytené v štruktúre vlákna. Toto zaisťuje antimikróbne vlastnosti materiálu po celú dobu životnosti. Existuje mnoho rozdielnych riešení, závislých na konkrétnom výrobcovi či použitom patente. Striebro môže byť pridané do polypropylénových vlákien (napr. silproX), do PES vlákien, ale aj iných materiálov. Princíp účinnosti však zostáva podobný.

Antibakteriálne striebro

Ponožky s molekulami striebra pre elimináciu nepríjemného zápachu. Najlepšie sa ponožky s antibakteriálnym striebrom uplatní v pracovnej obuvi, pri športe a pri aktivitách vyžadujúcich celodenné nosenie obuvi. Antibakteriálne striebro v ponožkách predlžuje čas nosenie bez nepríjemného zápachu. Striebro likviduje vybrané baktérie či obmedzuje množenie baktérií spôsobujúceho rozklad potu a tým znižuje zápach nôh. Molekuly (ióny) striebra sú zvyčajne pevne uchytené v štruktúre vlákna. Toto zaisťuje antimikróbne vlastnosti materiálu po celú dobu životnosti. Existuje mnoho rozdielnych riešení, závislých na konkrétnom výrobcovi alebo použitom patentu. Striebro môže byť pridané do polypropylénových vlákien (napr. SilproX), do PES vlákien, ale aj iných materiálov. Princíp efektívnosti však zostáva podobný.

Jemný sver lemu

Ponožky s jemným zverom lemu slúži ako prevencia proti opuchnutým nohám a zároveň zmierňujú ťažkosti spôsobené syndrómom opuchnuté nohy. Ponožky sú vyrobené z rozťahovateľného a jemného materiálu. Ponožky sú vhodné pre diabetikov. Ponožky neškrtí nohu a umožňujú ľahšiu cirkuláciu krvi. Obľúbené sú medzi všetkými, ktorí hľadajú nesťahujúci ponožky vhodné na celodenné nosenie. Ocenia ich osoby so sedavým kancelárskym zamestnaním, sú veľmi pohodlné aj na domáce nosenie.

Vyrobené v Českej republike

Zakúpením tohto výrobku podporujete českého výrobcu. Pre spoluprácu s naším eshopom vyberáme prevážne malé rodinné firmy, ktorých prioritou je kvalita pri výrobe.

Teplotná trieda C (od -20 do +5 °C)

Ponožky vhodné na nosenie pri teplotách od -20 do +5 °C. Ideálne na zimu a chladné jarné a jesenné dni.

Vrátenie a výmena tovaru

Vždy sa môže stať, že aj ten najlepší strih zrovna nepadne. Ale nevadí, s nami nakupujete bez rizika!

Ak chcete tovar vymeniť alebo vrátiť, postupujte podľa pokynov na stránke Vrátenie a výmena tovaru, prípadne kontaktujte naše zákaznícke oddelenie, kde Vám ochotne pomôžeme.

Podobné produkty

Pánske a dámske trekingové vlnené ponožky. odolné a funkčné ponožky pre horskú turistiku zosilnené chodidlo proti Trekingové ponožky merino vlna
10.85 €
35-38 39-42 43-46 47-50
Pánske a dámske outdoorové vlnené ponožky. teplé froté ponožky polstrované zóny proti otlakom a pľuzgierom jemný Teplé vlnené outdoorové antibakteriálne ponožky
11.25 €
35-38 39-42 43-46
Pánske a dámske outdoorové vlnené ponožky. silné vlnené ponožky polstrované zóny proti otlakom a pľuzgierom jemný Kvalitné outdoorové ponožky merino vlna
11.7 €
35-38 39-42 43-46
Pánske a dámske extra teplé vlnené ponožky. vyrábané z najkvalitnejších dostupných materiálov špeciálna Vlnené outdoorové ponožky TOP kvalita
13 €
35-38 39-42 43-46