Glara » Ženy » Oblečenie » Ponožky, Pančuchy » Ponožky » Luxusné spoločenské ponožky merino vlna

Luxusné spoločenské ponožky merino vlna

7,35 €
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad € je zadarmo
  • Bezproblémové vrátenie alebo výmena tovaru
  • Bleskové doručenie
  • Tovar skladom
  • Dobierka aj bezpečná platba kartou

Popis

Dámske a pánske luxusné spoločenské ponožky z merino vlny.

  • slabé hladké ponožky vhodné do spoločenskej obuvi
  • veľmi jemný úplet
  • extra priedušné ponožky pre každodenné použitie
  • antibakteriálna ochrana ióny striebra v materiáli silproX
  • syntetické materiály do ponožiek pridané na zvýšenie mechanickej odolnosti vlákna a predĺženie životnosti
  • vhodné do teplejšieho počasia, teplotná trieda A (od +10 do +35 ° C)
  • kvalitný produkt od českej značky Lonka

Materiál: 50% vlna, 35% polyamid, 10% polypropylén, 5% elastan

 

Zloženie

Merino vlna (50%)

Vlna je duté prírodné vlákno používané už po tisícročia na výrobu teplého oblečenia a doplnkov do domácnosti. Obnoviteľný prírodný materiál zaisťuje výborný tepelný komfort, dobrú nasiakavosť a oblečenie bez zápachu. Merino je plemeno ovce domácej cenené pre svoju jemnú vlnu. Merino vlna má všetky kladné vlastnosti, ktoré sú vylepšené vďaka použitiu len extra jemnej ovčej vlny. Merino je na dotyk veľmi jemné až hodvábne, má vynikajúce termoregulačné vlastnosti, priedušnosť a schopnosť odvádzať pod, ochranu pred UV žiarením, antibakteriálne a antialergické účinky. Merino vlna dokáže absorbovať vlhkosť až do 30% svojho objemu. Vlhkosť sa vo vlne ľahko zahreje, nedochádza tak k nepríjemnému, chladivému pocitu pri potení. Vďaka antibakteriálnym vlastnostiam sa baktérie nedokážu na vlnenom vlákne ľahko množiť a oblečenie z merino vlny tak nezapácha ani pri dlhodobejšom nosení. Vďaka týmto vlastnostiam je merino vlna vynikajúci prírodný materiál používaný napríklad na ponožky, teplé spodné prádlo, zimné svetre a vlnené šály.

Polyamid (35%)

Polyamid j eoznačenie skupiny syntetických vlákien. Ako väčšina umelých vlákien je citlivý na vysoké teploty. Oblečenie z polyamidu je odolné a rýchlo schne.

SilproX® Polypropylen (10%)

SilproX® je špeciálne vypředené polypropylénové vlákno s obsahom iónov striebra. Polypropylén maximálne transportuje vlhkosť. Ióny striebra spomaľujú a obmedzujú rast baktérií spôsobujúcich rozklad potu tým, že narúšajú ich bunkovú stenu. Tieto vlastnosti zabraňujú zápachom a tvorbe plesní. Materiál silproX nájdeme v antibakteriálnych ponožkách, spodnej bielizni i ďalších odevoch, kde je potreba zaručiť antibakteriálne vlastnosti.

Elastan (5%)

Elastan je syntetický materiál, ktorý dodáva Vášmu oblečeniu pružnosť a elasticitu. Vďaka elastanu oblečenie drží tvar a nevyťahá sa tak ľahko. Oblečenie s elastanom sa ľahko prispôsobí tvaru Vášho tela. Elastan sa na trhu objavuje aj pod rôznymi obchodnými názvami, napr. Lycra alebo Spandex.

Benefity a charakteristiky

Vyrobené v Českej republike

Zakúpením tohto výrobku podporujete českého výrobcu. Pre spoluprácu s naším eshopom vyberáme prevážne malé rodinné firmy, ktorých prioritou je kvalita pri výrobe.

Antibakteriálne striebro

Ponožky s molekulami striebra pre elimináciu nepríjemného zápachu. Najlepšie sa ponožky s antibakteriálnym striebrom uplatní v pracovnej obuvi, pri športe a pri aktivitách vyžadujúcich celodenné nosenie obuvi. Antibakteriálne striebro v ponožkách predlžuje čas nosenie bez nepríjemného zápachu. Striebro likviduje vybrané baktérie či obmedzuje množenie baktérií spôsobujúceho rozklad potu a tým znižuje zápach nôh. Molekuly (ióny) striebra sú zvyčajne pevne uchytené v štruktúre vlákna. Toto zaisťuje antimikróbne vlastnosti materiálu po celú dobu životnosti. Existuje mnoho rozdielnych riešení, závislých na konkrétnom výrobcovi alebo použitom patentu. Striebro môže byť pridané do polypropylénových vlákien (napr. SilproX), do PES vlákien, ale aj iných materiálov. Princíp efektívnosti však zostáva podobný.

Teplotná trieda A (od +10 do +35 °C)

Ľahké ponožky vhodné do teplého počasia s teplotami od 10 do 35 °C. Ideálne na jar, leto, jeseň. Ide tiež o najvhodnejšej teplotnú triedu ponožiek pre celoročné použitie v domácnosti.

Teplotná trieda B (od -5 do +20 °C)

Ponožky vhodné na nosenie pri teplotách od -5 do 20 °C. Ideálne na jar, jeseň, teplejšie zimné dni a chladnejšie letné dni.

Ako predĺžiť životnosť Vašich ponožiek?

  1. Po strihanie nechtov na nohách vždy nasleduje zabrúsenie jemným pilníkom! Ostré hrany na nechtoch v kombinácii so zlou veľkostí topánok sú najčastejším dôvodom prederavenie ponožiek v špičke. Chcete mať na nohách ostré nechty, noste ponožky z kevralu, nie z bavlny.
  2. Nenoste ponožky v menšej veľkosti. Síce je oblečiete, ale prílišné napätie úpletu znižuje životnosť ponožiek a dochádza k ich jednoduchšiemu predratiu.
  3. Noste topánky v správnej veľkosti, ktorá je minimálne o 5mm väčšie ako je veľkosť vášho chodidla. Malá veľkosť topánok spôsobí intenzívnejší kontakt ponožky s topánkou v oblasti špičky a päty, kde následne dochádza k rýchlejšiemu predretiu ponožiek.
  4. Kvalitné ponožky v nekvalitnej obuvy nebudú mať dlhú životnosť. Sledujte opotrebovanie vnútorných častí obuvi a včas topánky vymeňte.
  5. Prederavenie ponožiek v oblasti päty je v 80% spôsobené predratím ponožky o opotrebovanú (hrubú) vnútornú časť topánky.
  6. Ukladajte ponožky do skrine v nepřepnutém stave. Obľúbené stáčanie dvojica ponožiek do klbka a zafixovanie pomocou lemu jednej ponožky znižuje postupom času elasticitu lemov.

Veľkostná tabuľka

Správnu veľkosť ponožiek vyberiete podľa nasledujúcej veľkostnej tabuľky:

Ponožky

Veľkosť EURO Veľkosť Metrická Veľkosť US (inch) Veľkosť chodidla
35 23 3 23 cm
36 23,5 3,5 23,5 cm
37 24 4 24 cm
38 25 5 25 cm
39 26 6 26 cm
40 26,5 6,5 26,5 cm
41 27 7 27 cm
42 28 8 28 cm
43 29 9 29 cm
44 29,4 9,5 29,5 cm
45 30 10 30 cm
46 30,5 11 30,5 cm
47 31 12 31 cm
48 32 13 32 cm
49 33 14 33 cm
50 34 15 34 cm
51 35 16 35 cm


 

Akú veľkosť ponožky potrebujem?

  • v 95% stačí zistiť veľkosť svojich topánok a vybrať ponožky v rovnakej veľkosti
  • ak nemáte žiadne topánky u ktorých je uvedená ich veľkosť, nutné zmerať veľkosť chodidla nasledujúcim spôsobom:
    • na podlahu ku stene položte papier tak, že bude priradený priamo ku stene
    • postavte sa na papier tak, že pätu prirazíme priamo ku stene
    • v najvzdialenejšom mieste od päty, kam vám noha siaha urobte priamo pred prstom čiaru
    • zmerajte vzdialenosť od okraja papiera k namaľované čiare
    • zistíte tak veľkosť chodidla v cm a podľa vyššie uvedenej tabuľky vyberiete správnu veľkosť ponožiek

Ako vybrať správnu veľkosť ponožiek?

  • veľkosti ponožiek uvádzame v EÚ číslovanie - odvodeného z francúzskeho číslovania topánok, ktoré udáva veľkosť vnútornej stielky topánky
  • veľkosť zistíte z vyššie uvedenej veľkostné tabuľky
  • ste na rozmedzí dvoch velilkostí - vyberte tú väčšiu a ponožky Vám vydrží dlhšie

Vrátenie a výmena tovaru

Vždy sa môže stať, že aj ten najlepší strih zrovna nepadne. Ale nevadí, s nami nakupujete bez rizika!

Ak chcete tovar vymeniť alebo vrátiť, postupujte podľa pokynov na stránke Vrátenie a výmena tovaru, prípadne kontaktujte naše zákaznícke oddelenie, kde Vám ochotne pomôžeme.

Podobné produkty

Pánske a dámske antibakteriálne vlnené ponožky so striebrom. zosilnená päta a špička vysoce priedušné ponožky Antibakteriálne vlnené ponožky so striebrom nižšie
8.65 €
35-38 39-42 43-46
Pánske a dámske trekingové vlnené ponožky. odolné a funkčné ponožky pre horskú turistiku zosilnené chodidlo proti Trekingové ponožky merino vlna
10.85 €
35-38 39-42 43-46 47-50
Pánske a dámske vlnené športové ponožky. voľný neškrtící lem zlepšený odvod potu vďaka kombinácii materiálov Športové vlnené ponožky
7.35 €
35-38 39-42 43-46
Pánske a dámske silné ponožky z merino vlny. ponožky s antibakteriálnou úpravou ideálne termoizolačné vlastnosti a Vysoké vlnené ponožky
6.5 €
35-38 39-42 43-46 47-50