Glara » Ženy » Oblečenie » Svetre, Kardigány, Pončá » Svetre » Dámsky sveter s aplikáciou

Dámsky sveter s aplikáciou

19,50 € 33.45 €
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad € je zadarmo
  • Bezproblémové vrátenie alebo výmena tovaru
  • Bleskové doručenie
  • Tovar skladom
  • Dobierka aj bezpečná platba kartou

Popis

Štýlový rebrovaný sveter s výšivkou.

Materiál: 60% bavlna, 25% kašmír, 5% vlna, 10% elastan

Zloženie

Bavlna (60%)

Bavlna je v súčasnej dobe najpopulárnejší prírodné vlákno. Bavlnené textílie a oblečenie sa vyznačujú odolnosťou, priedušnosťou a nedráždia pokožku. Často sa vyskytuje v prímesi so syntetickými materiálmi, ktoré jej pridávajú pružnosť (napr. Elastan).

Kašmír (25%)

Kašmír je druh vlny, ktorá pochádza z kašmírskej kozy. Kozy pochádzajú z oblasti Kašmíru, a preto je po tejto oblasti pomenovaná. Vlna z týchto zvierat je veľmi mäkká a má úžasné izolačné vlastnosti, takže je ideálna na výrobu odevov, ako sú zimné svetre, kabáty a šály. Dôvod, prečo je kašmír taký drahý, je ten, že získavanie vlny si vyžaduje veľa práce. Každá koza vyprodukuje ročne iba malé množstvo vlny. Na získanie vlny na výrobu jedného svetra potrebujeme chovať asi dve kozy. Okrem toho je proces získavania vlny veľmi pracný. Pracovníci musia kašmírové vlákna starostlivo ručne vyčesávať, aby ich nepoškodili. To všetko robí z kašmíru luxusný materiál, ktorý je často spájaný s bohatstvom a sofistikovanosťou. Mnoho ľudí považuje kašmír za investíciu kvôli jeho kráse a odolnosti. Je tiež oveľa menej pravdepodobné, že produkt z kašmíru bude žmolkovať alebo svrbieť. Najjemnejšie kašmírové vlákna majú priemer iba asi 12 mikrónov. Na porovnanie, ľudský vlas má priemer asi 100 mikrónov. To znamená, že kašmír je osemkrát jemnejší ako ľudské vlasy! Výsledná látka je neuveriteľne mäkká a hladká s luxusným pocitom, ktorý je často prirovnávaný k hodvábu. Napriek svojej vysokej kvalite je kašmír v skutočnosti celkom dostupný. Je odolnejšia ako mnoho iných prírodných vlákien, takže pri správnej starostlivosti vydrží dlhšie. A pretože tak dobre izoluje, budete vám v kašmírovom svetri teplejšie než vo svetri vyrobenom z akéhokoľvek iného materiálu – bez toho aby ste sa museli toľko vrstviť. Vďaka tomu je ideálny na cesty, pretože si môžete zabaliť menej oblečenia a pritom zostať v pohodlí bez ohľadu na vonkajšiu teplotu. Aké sú teda výhody kašmíru? V prvom rade je neuveriteľne hebký, hladký a príjemný k vašej pokožke - ako by ste mali na sebe obláčik! Je tiež veľmi ľahký, ale poskytuje vynikajúce teplo vďaka svojej schopnosti zachytávať teplo blízko vášho tela bez toho, aby bol objemný alebo zvierajúci, ako môžu byť niektoré ťažšie látky. Kašmír navyše nie je náchylný na žmolkovanie alebo svrbenie, ako môže byť iná vlna, takže je oveľa pohodlnejšie na nosenie na jemnej pokožke. A konečne, toto prírodné vlákno tiež dobre dýcha – pomáha regulovať telesnú teplotu aj pri nosení vo vrstvách – takže sa neprehrejete alebo nezačnete potiť ako u oblečenia zo syntetických materiálov.

Elastan (10%)

Elastan je syntetický materiál, ktorý dodáva Vášmu oblečeniu pružnosť a elasticitu. Vďaka elastanu oblečenie drží tvar a nevyťahá sa tak ľahko. Oblečenie s elastanom sa ľahko prispôsobí tvaru Vášho tela. Elastan sa na trhu objavuje aj pod rôznymi obchodnými názvami, napr. Lycra alebo Spandex.

Vlna (5%)

Vlna je prírodné vlákno, ktoré je možné spriadať do priadze na výrobu tkanín či pletenín. Najčastejšie je spájaná s ovčou vlnou, ale môže to byť aj vlna z iných zvierat. Vlna má oproti iným vláknam mnoho výhod. Je hrejivá, savá, ohňovzdorná, trvanlivá a odevné výrobky z vlny sú bez zápachu. Používanie vlny sa datuje do doby kamennej, kedy prví ľudia začali domestikovať ovce. Ovce boli pôvodne chované pre mäso a mlieko, ale ľudia si rýchlo uvedomili, že ich rúno možno použiť na výrobu odevov a prikrývok. Použitie vlny sa rozšírilo po celom svete, pretože rôzne kultúry vyvinuli svoje vlastné metódy spriadania a tkania. Dnes je vlna stále široko používaná v rôznych aplikáciách. Bežne sa používa v zimnom oblečení, pretože izoluje proti chladnému počasiu lepšie ako akékoľvek iné vlákno. Vlna je obľúbený materiál na výrobu oblekov, nohavíc, kabátov, ponožiek, svetrov alebo kardigánov. Nájdete ju ale v mnohých ďalších kvalitných produktoch.

Veľkostná tabuľka

Veľkostná tabuľka udáva rozmery oblečenia. Merajte preto oblečenie, ktoré bežne nosíte, nie seba. Nespoliehajte sa na výber veľkosti, ktorú bežne nosíte. Veľkostné tabuľky rôznych výrobcov sú veľmi rozdielne! Porovnajte rozmery Vášho oblečenia s našou tabuľkou. Máte potom omnoho vyššiu pravdepodobnosť, že Vám vybraná veľkosť bude vyhovovať. Podrobnosti na stránke Tabuľka veľkostí.

Poznámka: Pre elastické veľkosti uvádzame dve veľkosti (napr. 35-45 cm). Prvý rozmer (35 cm) označuje veľkosť v pokoji a druhý rozmer (45 cm) označuje veľkosť po natiahnutí.

Schéma
Velikost Šířka přes prsa (A) Délka celková (B) Délka rukávu (C)
S/M 36-56 cm 60 cm 59 cm - od výstřihu
L/XL 37-57 cm 65 cm 62 cm - od výstřihu

Vrátenie a výmena tovaru

Vždy sa môže stať, že aj ten najlepší strih zrovna nepadne. Ale nevadí, s nami nakupujete bez rizika!

Ak chcete tovar vymeniť alebo vrátiť, postupujte podľa pokynov na stránke Vrátenie a výmena tovaru, prípadne kontaktujte naše zákaznícke oddelenie, kde Vám ochotne pomôžeme.

Podobné produkty

Dlhší svetrík / šaty s kamienkovou aplikáciou a vykrojenými ramenami. Materiál: 65% bavlna, 35% polyester Dlhý svetrík s odhalenými ramenami
17.15 € 20.85 €
S/M L/XL
-18%
Sveter vo viacvrstvovom vzhľade s kamienkami. Materiál: 50% viskóza, 50% nylon Sveter v dvojitom vzhľade s kamienkovou aplikáciou
17.35 € 21.1 €
S/M L/XL
-18%
Príjemný teplý sveter s vianočným motívom s celoplošným vzorom zakončený pružnou manžetou obliekanie cez hlavu Teplý sveter s vianočným motívom
38.7 € 54.35 €
S/M L/XL
-29%
Príjemný hrejivý sveter do pása nórsky vzor s pohodlným stojačikom raglánové rukávy širšieho strihu rukávy Vlnený sveter s nórskym motívom
73.5 €
36/38 40/42