Glara » Ženy » Oblečenie » Svetre, Kardigány, Pončá » Svetre » Dámsky oversized sveter

Dámsky oversized sveter

21,25 € 37.15 €
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad € je zadarmo
  • Bezproblémové vrátenie alebo výmena tovaru
  • Bleskové doručenie
  • Tovar skladom
  • Dobierka aj bezpečná platba kartou

Popis

Príjemný sveter s 3/4 rukávmi.

Materiál: 75% akryl, 10% vlna, 10% viskóza, 5% alpaka

Zloženie

Akryl (75%)

Akryl je textilné vlákno s podobnou štruktúrou ako vlna. Často sa mu tiež hovorí "umelá vlna" a používa sa ako náhrada vlnených výrobkov. Materiál je mäkký a pružný s nízkym sklonom ku žmolkovaniu. Ľahko sa perie a menej zráža. Na rozdiel od lacných svetrov nedráždi pokožku a "nehryzie".

Viskóza (10%)

Viskóza sú textilné vlákna vyrábaná z regenerovanej celulózy. Základnou surovinou na výrobu viskózy sú prirodné produkty, najčastějšie drevo ( buk, smrek, eukalyptus). Materiály z viskózy dobre absorbujú vlhkosť, na dotyk sú mäkké a nedráždia pokožku.

Vlna (10%)

Vlna je prírodné vlákno, ktoré je možné spriadať do priadze na výrobu tkanín či pletenín. Najčastejšie je spájaná s ovčou vlnou, ale môže to byť aj vlna z iných zvierat. Vlna má oproti iným vláknam mnoho výhod. Je hrejivá, savá, ohňovzdorná, trvanlivá a odevné výrobky z vlny sú bez zápachu. Používanie vlny sa datuje do doby kamennej, kedy prví ľudia začali domestikovať ovce. Ovce boli pôvodne chované pre mäso a mlieko, ale ľudia si rýchlo uvedomili, že ich rúno možno použiť na výrobu odevov a prikrývok. Použitie vlny sa rozšírilo po celom svete, pretože rôzne kultúry vyvinuli svoje vlastné metódy spriadania a tkania. Dnes je vlna stále široko používaná v rôznych aplikáciách. Bežne sa používa v zimnom oblečení, pretože izoluje proti chladnému počasiu lepšie ako akékoľvek iné vlákno. Vlna je obľúbený materiál na výrobu oblekov, nohavíc, kabátov, ponožiek, svetrov alebo kardigánov. Nájdete ju ale v mnohých ďalších kvalitných produktoch.

Alpaka (5%)

Výrobok vyrobený z vlny alpaky. Vlna z alpaky je prírodné vlákno, ktoré pochádza z alpaky, člena rodiny ťavovitých. Vlna je lesklá a mäkká, takže je ideálna na spriadanie do priadze a tkaniny. Vlna z alpaky je tiež ľahká, pevná a hypoalergénna. Okrem toho, že sa vlna z alpaky používa v tradičných textilných aplikáciách, stala sa v posledných rokoch populárnou ako materiál na výrobu špičkového oblečenia. História alpak siaha až do doby predinkskej civilizácie v Južnej Amerike. Tieto staroveké kultúry si zvieratá cenili pre ich jemné rúno, ktoré sa používalo na výrobu odevov a iných textílií. Dnes sa väčšina svetových alpakov vyskytuje v Peru, Bolívii a Čile. Existujú dva druhy alpaky: Huacaya, ktorá má husté zvlnené vlákna, a Suri, ktorej vlákna rastú dlhé a hodvábne rovno. Huacaya aj alpaky suri sa dajú ostrihať raz ročne, aby sa získalo asi 2–3 kg použiteľnej vlny na zviera ročne. Srsť alpaky rastie v dvoch vrstvách. Hrubá vonkajšia ochranná srsť, ktorá odpudzuje vodu a nečistoty, a mäkšia podsada, ktorá je tvorená jemnejšími vláknami. Je to vlákno podsady, ktoré sa zberá na výrobu priadzí a látok z vlny alpaky. Väčšina komerčných šľachtiteľských programov sa zameriava na alpaky Huacaya, pretože ich rúna sú vhodnejšie na pradenie do priadze. Vlna z alpaky je podobná ovčej vlne, pokiaľ ide o jej proteínovú štruktúru, ale postráda lanolín, ktorý spôsobuje svrbenie ovčej vlny pri nosení na koži. Vďaka tomu sú odevy z vlny alpaky oveľa pohodlnejšie na nosenie ako tie, ktoré sú vyrobené z tradičnej ovčej vlny. Vlákna z ovčej vlny je možné zmiešať s inými vláknami, ako je bavlna alebo hodváb, a vytvoriť tak látky s rôznymi vlastnosťami.

Výhody Alpaky:

  • Hypoalergénna - vhodná pre osoby s citlivou pokožkou
  • Luxusné prírodné vlákno
  • Veľmi nízka hmotnosť
  • Extra teplá
  • Veľmi mäkká

Veľkostná tabuľka

Veľkostná tabuľka udáva rozmery oblečenia. Merajte preto oblečenie, ktoré bežne nosíte, nie seba. Nespoliehajte sa na výber veľkosti, ktorú bežne nosíte. Veľkostné tabuľky rôznych výrobcov sú veľmi rozdielne! Porovnajte rozmery Vášho oblečenia s našou tabuľkou. Máte potom omnoho vyššiu pravdepodobnosť, že Vám vybraná veľkosť bude vyhovovať. Podrobnosti na stránke Tabuľka veľkostí.

Poznámka: Pre elastické veľkosti uvádzame dve veľkosti (napr. 35-45 cm). Prvý rozmer (35 cm) označuje veľkosť v pokoji a druhý rozmer (45 cm) označuje veľkosť po natiahnutí.

Schéma
Velikost Šířka přes prsa (A) Délka celková (B) Délka rukávu (C)
UNI 60-90 cm 61 cm 48 cm

Vrátenie a výmena tovaru

Vždy sa môže stať, že aj ten najlepší strih zrovna nepadne. Ale nevadí, s nami nakupujete bez rizika!

Ak chcete tovar vymeniť alebo vrátiť, postupujte podľa pokynov na stránke Vrátenie a výmena tovaru, prípadne kontaktujte naše zákaznícke oddelenie, kde Vám ochotne pomôžeme.

Podobné produkty

Chlpatý svetrík s 3/4 rukávmi. Príjemný materiál. Materiál: 60% akryl, 30% Hebký svetrík s výstrihom do V a 3/4 rukávmi
13 € 20.85 €
M/L XL/XXL
-38%
Slabý hladko pletený oversized dámsky sveter pre každý deň jednofarebný výstrih do širokého V možno posunúť z Oversized dámsky pletený sveter
56.1 €
34/36 38/40 42/44
Sada svtríku a sukne jarno / jesenný outfit sexy rozparok na sukni jemná pletenina prímes bavlny pružné trojštvrťové Dámska sada svetra a sukne
43.45 € 64.8 €
-33%
Oversized dámsky zavinovací sveter s pravou ovčou vlnou a alpakou pohodlný strih jednoduchá platenina bez vzoru Vol'ný dámsky sveter do véčka s vlnou
99.55 €
UNI - jedna veľkosť